Aici, cândva

30,00 lei    24,00 lei
Reducere: 20%

Titlu

Aici, cândva

Autor

Dată apariție

iunie 2023

Ediție

1

Nr. pagini

112

Format

13x20cm

ISBN

978-606-9717-06-6

Colecție

Domeniu

„Am terminat de lecturat cartea de poeme semnată de John P. Portelli, poet născut în Malta, profesor universitar în Toronto, Aici, cândva, tradusă de Călin Vlasie, publicată în iunie 2023 la ROCART.

Despre migrație, despre desprinderea de pământ, despre un “acasă” nicăieri, despre căutarea libertății și rebeliune, despre dreptate și adevăr.

De o profunzime specifică poeziei poeților arabi, și totuși, altceva. Mă bucur enorm și sunt onorată că am avut șansa să întâlnesc un asemenea poet la Festivalul internațional de literatură în stradă FILSTREET! ” 

Gabriela  FECEORU

 

Aici, cândva

În timp ce conduceai
te-am auzit plângând
lacrimi verzi curgeau de-a lungul
și de-a latul zidului despărțitor

aici era o vale palestiniană
aici era un sat palestinian
aici era un oraș palestinian
aici era o livadă palestiniană
aici, aici…

o națiune ștearsă
structuri rectangulare din beton

încet
am intrat în Al-Qudz
și ți-ai desfăcut părul
din care se scurgea
ulei de măsline.

Afișez singurul rezultat

Afișez toate cele 2 rezultate

John P. Portelli (născut în 1954 în Malta) este profesor emerit în cadrul Departamentului de Educaţie pentru Justiţie Socială de la Universitatea din Toronto. Predă în universităţi canadiene din 1982.
A publicat 11 cărți academice şi peste 100 de articole și capitole de carte.
De asemenea, a susţinut peste 100 de prezentări la conferinţe naţionale şi internaţionale. Două dintre cărţile sale au câştigat premiul Critic’s Choice
Award al Asociaţiei Americane de Studii Educaţionale, iar un alt volum a câştigat premiul de carte al Asociaţiei Fundaţiilor Educaţionale Canadiene.
De asemenea, a publicat opt volume de poezie (trei în malteză şi engleză, unul în engleză şi franceză, trei în malteză şi unul în greacă), două volume de povestiri (unul dintre ele, Everyday Encounters, 2018, tradus şi în engleză) şi un roman, Everyone but Fajza (2021). Opera sa literară a fost tradusă în italiană, greacă, arabă, spaniolă, coreeană, engleză, farsi, portugheză, română şi poloneză. Patru dintre cărţile sale au fost nominalizate la Premiul literar anual al Consiliului Cărţii din Malta. Acum trăieşte atât în Toronto, cât şi în Malta, dar nu numai. (Vezi http://www.johnpportelli.com)

X