MORTICI Cristinel

CRISTINEL MORTICI s-a născut pe 30 iulie1968 la Târgovişte. Locuiește în Viforâta, județul Dambovița.

Este profesor abilitat la Universitatea „Valahia” din Târgovişte, cu doctorat în matematică obţinut în 1999 la Institutul de Matematică al Academiei Române. Este conducător de doctorate în cadrul Universităţii “Politehnica” din Bucureşti. Profesor Honoris Causa al Universității Ovidius din Constanța. Este membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Este autor a peste 150 de articole de cercetare publicate în reviste de specialitate din străinătate, cu peste 3200 de citări.

A scris peste 25 de tratate, monografii sau culegeri de matematică,

două dintre acestea fiind publicate în limba engleză la prestigioasele edituri americane Birkhauser și XYZ Press. A propus peste 50 de probleme de

matematică pentru olimpiada naţională, balcaniade şi concursuri interjudeţene. A publicat peste 200 de probleme în  Gazeta Matematică, Revista Matematică din Timişoara şi alte publicaţii de profil.

De-a lungul acestei perioade a fost antrenor al lotului României participant la Olimpiada internațională de Matematică şi la Balcaniada de Matematică.

În câteva rânduri a fost leader-ul lotului B al României participant la Balcaniada de Matematică, la Olimpiada de Matematică din Bulgaria şi

la Olimpiada de Matematică a Republici Moldova (Chişinău 2006).

În anii 1999 (Bucureşti) şi 2018 (Cluj-Napoca) a fost coordonator în comisia de evaluare la Olimpiada Internațională de Matematică.

În 2012 a obţinut premiul „Dimitrie Pompeiu” al Academiei Române, iar în 2014 premiul “Nicolae Teodorescu” al Academiei Oamenilor de Ştiinţe din România.

Afișez singurul rezultat

X