PORTELLI John P.

John P. Portelli (născut în 1954 în Malta) este profesor emerit în cadrul Departamentului de Educaţie pentru Justiţie Socială de la Universitatea din Toronto. Predă în universităţi canadiene din 1982.
A publicat 11 cărți academice şi peste 100 de articole și capitole de carte.
De asemenea, a susţinut peste 100 de prezentări la conferinţe naţionale şi internaţionale. Două dintre cărţile sale au câştigat premiul Critic’s Choice
Award al Asociaţiei Americane de Studii Educaţionale, iar un alt volum a câştigat premiul de carte al Asociaţiei Fundaţiilor Educaţionale Canadiene.
De asemenea, a publicat opt volume de poezie (trei în malteză şi engleză, unul în engleză şi franceză, trei în malteză şi unul în greacă), două volume de povestiri (unul dintre ele, Everyday Encounters, 2018, tradus şi în engleză) şi un roman, Everyone but Fajza (2021). Opera sa literară a fost tradusă în italiană, greacă, arabă, spaniolă, coreeană, engleză, farsi, portugheză, română şi poloneză. Patru dintre cărţile sale au fost nominalizate la Premiul literar anual al Consiliului Cărţii din Malta. Acum trăieşte atât în Toronto, cât şi în Malta, dar nu numai. (Vezi http://www.johnpportelli.com)

Afișez singurul rezultat

X