Monica Patriche – Un sfert de veac de singurătate

25,00 lei    20,00 lei
Reducere: 20%

Titlu

Un sfert de veac de singurătate. Mic tratat de ipocrizie

Autor

Dată apariție

mai 2021

Ediție

1

Nr. pagini

148

Format

13x20cm

ISBN

978-606-95093-1-9

Colecție

Domeniu

Ţelul de căpetenie al poetei Monica Patriche pare a fi cel de-a intra în spaţiul limbajului liric fără a părăsi iubirea. Identificându-se cu stihia acesteia printr-o asiduitate ce, practic, o permanentizează, se străduieşte a-i asigura un trup verbal, o dublură de natura ficţiunii care s-o propage în spirit. (…) Creaţia Monicăi Patriche e aidoma unui ciorap de mătase întins pe un picior frumos de femeie.

GHEORGHE GRIGURCU

Nu-s mulţi poeţi dispuşi (şi şi mai puţin capabili) să facă salturi atât de spectaculoase pe cât cel făcut de Monica Patriche de la Dar de nuntă din 2007 şi de la Ascultând plânsul ghitarei din 2008 la volumul Seminţe de piatră/ Graines en pierre. (…) O undă din Kavafis parcă a stimulat cristalizarea febrelor şi procesarea lor în rituri melancolice, de epic inefabil. (…) Încă un pas decisiv şi Monica Patriche va ameninţa deschis establishment-ul tinerei noastre poezii.

AL. CISTELECAN

Afișez singurul rezultat

Afișez 1–12 din 18 rezultate

1 2

MONICA PATRICHE s-a născut în 27 decembrie 1971, la Bârlad.
Absolventă a Colegiului Naţional „Traian” din Drobeta Turnu Severin şi a Facultăţii de Matematică şi Informatică, Universitatea Bucureşti, 1995. Locuieşte în Bucureşti. Este conferenţiar dr. la Facultatea de Matematică şi Informatică, Universitatea din Bucureşti.
Specialist în teoria jocurilor şi teoria punctelor fixe. Ca matematician a publicat Equilibrium in Games and Competitive Economies, Editura Academiei Române, 2011.
Activitate literară: A publicat poezie, recenzii şi cronici literare în revistele Viaţa Românească, Ramuri, Vatra, Dacia literară, România literară, Feedback, Hyperion şi în
ziarul Lumina (rubricile Opinii, Ideea creştină).
Volume publicate: Dar de nuntă, Editura Reîntregirea, 2007, Alba Iulia; Ascultând plânsul ghitarei, Editura Reîntregirea, 2008, Alba Iulia; Memoria fluviului, Editura Brumar, 2009, Timişoara; Seminţe de piatră/ Graines en pierre, Editura Brumar, 2011, Timişoara; Cât o mie de nopţi, Editura Brumar, 2015, Timişoara.

X