Dana Fodor Mateescu – În pielea goală pe acoperișul fierbinte

45,00 lei    35,00 lei
Reducere: 22%

Titlu

În pielea goală pe acoperișul fierbinte

Autor

Dată apariție

decembrie 2021

Ediție

1

Nr. pagini

244

Format

13x20cm

ISBN

978-606-95093-2-6

Colecție

Domeniu

Mi-am ascuns ochii. Acolo citea ea tot! S-a uitat bănuitoare spre medicamente. Păreau în regulă. Dar când s-a apropiat şi a deschis o cutiuţă, a înţeles. „Mno, bată-tie soarele, acu’ l-ai omorât şi pă bunică-tu!” Avea dreptate! Până la tataia mai ucisesem patru gândaci mari, de pivniţă, pe Calimero, un pui negru de găină (din greşeală, jur că n-am vrut să-l lovesc, pe el chiar îl iubeam!) şi un cocoş isteric şi pitic (Ceauşescu), care mă ciupea până-mi curgea sângele şiroaie pe picioare. Mi-a stat inima. „Cine? Eu? Nu-i adevărat!”, am ţipat, tremurând ca scuturată de friguri. „Dară cine? Io?”, a continuat ea furioasă. „Nu vezi că suflă-a colivă?” Şi mintenaş a pus mâna petelefon şi-a chemat Salvarea. „Alo! Zâua bună! Veniţi, rogu-vă, că i-e rău lu’ Jorjică, bărbatu’ mieu!” Am început să plâng. „L-am ucis pe tataia? Aoleu! Să vezi ce bătaie mănânc de la mama!” Deja îl vedeam cum urcă la cer, într-o lumina roz, cu toţi porumbeii lui pe umeri şi pe cap, cu sticleţii şi căţeii pe care-i iubea necondiţionat…

Afișez singurul rezultat

Afișez toate cele 5 rezultate

Dana Fodor Mateescu s-a născut în 17 august 1970, în Bucureşti. Este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Ziarul Național, Cronica Română, Adevărul, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Femeia ș.a.

A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat proză: Fetiţele din Cimitirul Roşu (2009, Editura Mateescu), Povestiri din Bucureşti (2017) și Tembelă până la moarte (2018), ambele la Editura Cartea Românească; poezie: Regele cu coroană de hârtie (2009, Editura Mateescu); cărți pentru copii: Inimioară de căţel, Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ (2009, Editura Mateescu).

X